Британський парламент ініціює вотум довіри для прем’єра Джонсона - ЗМІ

Британський парламент ініціює вотум довіри для прем’єра Джонсона - ЗМІ

Укрінформ
Британські парламентарії зібрали достатню кількість офіційних листів із проханням провести вотум довіри для нинішнього прем’єр-міністра країни Бориса Джонсона, який може відбутися вже за кілька днів.

Про це йдеться в повідомленні The Guardian, передає Укрінформ.

«Очікується, що він (прем’єр-міністр Британії – ред.) зіткнеться із вотумом довіри вже цього тижня – у той час, як окремі депутати висловлюються, що мінімальний поріг у 54 листи з таким проханням уже перевищений»,- зазначає видання.

У цьому зв’язку зауважується, що члени британського уряду також вважають цілком можливим проведення вотуму довіри ближчими днями. Водночас висловлюються прогнози, що Джонсон може виграти вотум з невеликою перевагою на свою користь.

Тим часом, за інформацією обізнаних джерел, наразі немає жодної перспективи, що в разі незначної переваги під час голосування Джонсон погодиться на відставку або ж запропонує зняти свою кандидатуру з наступних виборів, як це зробила Тереза Мей.

Читайте також: Чехія та Британія продовжать підтримувати Україну важким озброєнням

Як повідомлялося, британський прем’єр зазнав суспільної критики після скандалу з вечірками, які організовував уряд Джонсона в період пандемії. Тоді в країні діяла заборона на подібні зібрання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-