Bild: критики путіна на закритій зустрічі обговорювали сценарії «смерті» нинішнього режиму в рф

Bild: критики путіна на закритій зустрічі обговорювали сценарії «смерті» нинішнього режиму в рф

Укрінформ
Критики путіна з росії та Заходу провели закриту зустріч, на якій обговорювали способи, як покласти край пануванню терору в рф.

Про це пише журналіст німецького видання Bild Юліан Репке, який побував на зустрічі, передає Укрінформ.

Зустріч відбулась у четвер на закритому курорті поблизу Вільнюса. У ній узяли участь майже 70 осіб. Багато з них роками живуть за кордоном, інші намагаються вижити в росії, зазначає Репке.

«путін приніс у росію путінізм так само, як Гітлер зробив фашизм соціально прийнятним у Німеччині», – заявив один із делегатів.

Інший представник із Санкт-Петербурга зазначає: «Німців гнобив Гітлер, так само як росіян гнобить путін, але обидва народи самі полегшили це своїм деспотам».

Московський журналіст додав, що росія ще до війни була «фашистською диктатурою, але 24 лютого фашизм перетворився на справжню нацистську диктатуру».

Ще один учасник наголошував, що війна путіна проти України не лише геополітична, а й етнічна, а «русский мир» — це расистська ідеологія, люди на Заході цього не усвідомлюють». За його словами, путін вважає, що росіяни етнічно вищі за українців.

Саме тому потрібна «депутінізація» росії, і якнайшвидше, підкреслює автор.

Читайте також: Зараз ніщо не вказує на готовність росії до переговорів – Кулеба

Під час зустрічі йшлося про 3 сценарії для росії без путіна. Найоптимістичніший з них - що «росія стане великою Україною». Тріщини в режимі призведуть до його кінця, відбудуться демократичні вибори і росія розвиватиметься за українською лінією. Але це вкрай малоймовірно, визнають учасники.

Сценарій другий полягає у тому, що путіна скинуть його ж генерали, а на зміну нинішньому правителю прийде новий тією чи іншою мірою розпалювач війни. Учасники зустрічі також вбачають у цьому можливості для росії. «Будь-які зміни – це крок уперед у нинішній ситуації», – прокоментував один із присутніх.

І третій сценарій, найгірший - «повстання знизу». Якщо маси повстануть проти режиму через страх і відчай, виникнуть умови, подібні до воєнних, розпочнуться вуличні бої в усіх містах, а росія розпадеться на багато республік.

Безперечно, на думку учасників, лише одне: «путін залишить кремль ногами вперед».

Читайте також: росія знову лякає Захід ескалацією через поставки зброї Україні

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-