У Британії відхилили ідею «обміняти» послаблення санкцій проти рф на коридор для експорту зерна

У Британії відхилили ідею «обміняти» послаблення санкцій проти рф на коридор для експорту зерна

Укрінформ
Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес відхилив ідею послаблення санкцій проти рф в обмін на коридор для експорту зерна з України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Воллес на зустрічі зі своєю іспанською колегою Маргаритою Роблес у Мадриді сказав, що рф повинна «вчинити правильно».

«Це зерно для всіх, Лівії, Ємену. Люди у всьому світі покладаються на це зерно, щоб прогодувати себе… Закликаю росію вчинити правильно в дусі гуманності, дати можливість Україні експортувати зерно та припинити його красти. Не говоритимемо про санкції, давайте чинити правильно», — заявив глава міноборони Британії.

Раніше у середу заступник міністра закордонних справ росії Андрій Руденко заявив, що країна готова надати гуманітарний коридор для виходу з України суден, які перевозять продовольство, в обмін на зняття деяких санкцій, повідомляє Інтерфакс.

Натомість Воллес привітав пропозицію інших чорноморських країн, таких як Туреччина, супроводжувати поставки зерна із України.

Україна очікує, що цьогорічний урожай складе близько 70% від минулорічного врожаю, оскільки деякі поля зараз під контролем росії або заміновані.

Читайте також: Кулеба застеріг світових політиків від компромісів із рф щодо розблокування українського експорту

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський під час онлайн-спілкування в Українському домі в Давосі заявив, що Бізнесова й політична еліта світу має докласти зусиль, щоб вивезти з України заблоковані 22 млн тонн зерна та не допустити голоду в деяких країнах.

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн під час виступу в Давосі заявила, що російська федерація, яка блокує українське зерно в українських портах та веде бойові дії на полях України, шантажує міжнародне співтовариство загрозою голоду в цілих регіонах. Вона нагадала, що сьогодні російська артилерія навмисно обстрілює зернові сховища по всій Україні. російські військові кораблі у Чорному морі блокують українські судна з зерном та соняшником. Наслідки цих ганебних вчинків є очевидними для всіх. Глобальні ціни на пшеницю різко злетіли, і від цього постраждали найбільш вразливі країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-