У білорусі росіянці Сапезі дали шість років колонії

У білорусі росіянці Сапезі дали шість років колонії

Укрінформ
Судова колегія Гродненського облсуду (білорусь) засудила до шести років колонії загального режиму росіянку Софію Сапегу, заарештовану минулого року разом з білоруським опозиційним блогером Романом Протасевичем після примусової посадки літака Ryanair у Мінську.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Euroradio.

Суд проходив у закритому режимі.

Наголошується, що до суду дівчина була під домашнім арештом. Після оголошення вироку Софію взяли під варту.

Сапега — громадянка Росії, але має дозвіл на проживання у білорусі.

Читайте також: Протасевич оголосив, що подає позов до Ryanair

Дівчину обвинувачували за семи статтями Кримінального кодексу ("Розпалювання соціальної ворожнечі", "Незаконні дії щодо інформації про приватне життя..." тощо). Вона адмініструвала телеграм-канал, де публікувалися особисті дані білоруських силовиків.

Раніше Сапега уклала зі слідством досудову угоду. З врахуванням цього їй загрожує шість років ув'язнення.

Читайте також: Дівчина Протасевича просить у Лукашенка про помилування

Як повідомляв Укрінформ, росіянку затримали 23 травня 2021 року після того, як білоруська влада примусово посадила у Мінську авіалайнер Афіни - Вільнюс, в якому вона летіла разом із Романом Протасевичем. Країни Заходу різко засудили дії Мінська, обвинувативши режим лукашенка у повітряному піратстві з метою викрадення людини. Головну увагу при цьому привернули до постаті Протасевича, одного із засновників опозиційного Телеграм-каналу NEXTA.

Незабаром після затримання Протасевич почав виступати у білоруських ЗМІ із критикою своїх колишніх соратників. Згодом його відпустили із СІЗО. Обвинувачення з нього не знято, проте про те, де він зараз перебуває і чим займається, достовірних даних немає.

Фото: t.me/lgbelarussegodnya

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-