кремль використовує ветерана війни для просування фейку про «русофобські США»

кремль використовує ветерана війни для просування фейку про «русофобські США»

Укрінформ
росія використовує американського ветерана війни Френка Коена для просування теми, що Сполучені Штати Америки мають русофобські настрої.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони повідомляє у Телеграмі.

«кремль активізувався на тлі скасування в США урочистостей з нагоди роковин зустрічі радянських та американських військ на Ельбі у 1945 році», - зазначають у ЦПД.

Від 25 квітня кілька російськомовних та англомовних пропагандистських медіа рф почали поширювати коментар Коена, у якому ветеран заявляє, що «коли-небудь росія та США знову стануть друзями».

За інформацією Центру, це не перше маніпулятивне використання коментарів Коена. Протягом понад 10 років напередодні 9 травня кремль записує інтерв’ю з американським ветераном для героїзації власної перемоги у Другій світовій війні.

Після 24 лютого Коен через кремлівські медійні рупори пропаганди активно критикує бойкотування росії іншими країнами. Однак від висловлення позиції щодо війни, яку розв’язала рф, ветеран утримується.

Читайте також: Фінансування біопрограм в Україні та вбивство лікарем «ополченця» - які фейки поширює рф

Як повідомляв Укрінформ, російська пропаганда використовує офіцера французької розвідки у відставці Еріка Дениси для просування на іноземну аудиторію дезінформації про «справжню причину та винних у спецоперації в Україні».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-