росію слід виключити із G20 - Фріланд

росію слід виключити із G20 - Фріланд

Укрінформ
Через вторгнення в Україну російську федерацію слід позбавити членства у «Групі двадцяти».

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявила віцепрем’єр-міністр Канади Христя Фріланд на пресконференції у Вашингтоні.

“Я переконана, що G20 слід вигнати росію, і цю думку чітко висловили усі наші провідні союзники”, - сказала Фріланд.

Вона зазначила, що “під час дво- та багатосторонніх зустрічей Канада й багато наших партнерів прямо говорили, що росії немає місця за столом перемовин із державами, які зібралися для підтримки глобального процвітання та глобальної економіки, заснованої на правилах”.

Читайте також: путін став парією у світі, росії не місце на саміті G20 – Псакі

“Не можна одночасно бути браконьєром та єгерем”, - зазначила канадська урядовиця.

При цьому вона ухилилася від відповіді на запитання про те, яким чином можна виключити росію із G20, якщо це рішення не підтримають інші члени організації. “Треба бути відвертими із канадцями та між собою, що такою є наша думка”, - зауважила Фріланд.

Як повідомлялося, під час зустрічі міністрів фінансів G20, яка проходила цього тижня у Вашингтоні, делегації кількох країн, в тому числі Канади, залишали залу обговорення під час виступу представників рф та іншим чином бойкотували росіян.

Читайте також: Лідерів G20 закликають створити реєстр активів на тлі санкцій проти російських олігархів

Хоча низка країн G20 виступає за позбавлення росії членства, Китай, Індія та кілька інших держав із цим не згодні. Цього року в G20 головує Індонезія, яка теж не хоче позбавлення росії членства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-