Угорщина отримала ядерне паливо з росії повітряним шляхом

Угорщина отримала ядерне паливо з росії повітряним шляхом

Укрінформ
Угорщина отримала у середу першу партію російського ядерного палива для АЕС «Пакш» повітряним шляхом.

Про це заявив міністр закордонних справ Петер Сіярто, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

Сіярто заявив, що Угорщина відкидає будь-які санкції щодо російської нафти і газу. Він додав, що запровадження будь-яких санкцій щодо діяльності, пов'язаної з ядерною енергетикою, також є «червоною» лінією для Угорщини.

«Паливо для станції в Пакші завжди доставлялося з росії залізницею через Україну, на жаль… це більше неможливо, тому нам довелося шукати альтернативний спосіб доставки», — сказав Сіярто.

За його словами, партія палива прибула через повітряний простір білорусі, Польщі та Словаччини до Угорщини і отримала схвалення усіх трьох країн, оскільки ядерна енергетика не підпадає під санкції ЄС.

Читайте також: У МЗС підказали Орбану, як Угорщина може допомогти припинити війну в Україні

Раніше Віктор Орбан, переобраний у неділю на посаду прем’єр-міністра на четвертий термін поспіль, заявив на пресконференції в середу, що Будапешт хоче зміцнити свої західні союзи, оскільки майбутнє Угорщини пов'язане з ЄС та НАТО.

Водночас Угорщина заявила, що готова платити рублями за російський газ, що суперечить позиції ЄС, який прагне єдиним фронтом протистояти вимогам Москви платити у валюті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-