В Естонії затримали керівників місцевого Sputnik'a за порушення міжнародних санкцій

В Естонії затримали керівників місцевого Sputnik'a за порушення міжнародних санкцій

Укрінформ
Співробітники естонської Поліції безпеки (КаПо) затримали керівників місцевого Sputnik'a за порушення міжнародних санкцій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi.

"Згідно з матеріалами, зібраними у порушеній минулого року кримінальній справі, є підозри, що Олена і Маті-Дмітрій через портал Sputnik Meedia (місцева філія російської мультимедійної пропагандистської платформи Sputnik) створили особі, яка перебуває під санкціями, доступ до фінансового ресурсу вартістю понад 350 тис. євро.

"Згідно з підозрою, кошти для цього надійшли від російської федерації. Крім того, названі персони продовжували підтримувати роботу порталу Sputnik після санкцій, запроваджених Європейським союзом 1 березня 2022 року. Підозру висунуто ​​за статтею 931 Пенітенціарного кодексу Естонії", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Вже 30 країн Європи повністю або частково вимкнули російські пропагандистські канали

Провадження у цій кримінальній справі веде естонська поліція безпеки під керівництвом Державної прокуратури.

Виходячи з названих КаПо імен, можна припустити, що затримані шеф-редактора Sputnik Meedia Олена Черишева та її чоловік, член правління об'єднання SprutMeedia MTU, якому належить Sputnik Meedia, Маті-Дмітрій Терестал.

Читайте також: Британія застосувала нові санкції до пропагандистів з рф та «маріупольського м’ясника»

Ці події відбуваються на тлі повномасштабного вторгнення росії в Україну, яке розпочалося 24 лютого. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Країна дає відсіч російським загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-