NASA скоротило свій штат у росії

NASA скоротило свій штат у росії

Укрінформ
Національне управління США з аеронавтики та дослідження космосу (NASA) скоротило свій штат в росії на тлі напруги між Вашингтоном і Москвою після вторгнення рф в Україну.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю SpaceNews заявила заступниця глави американського космічного відомства Пем Мелрой.

«Ми звичайно трохи занепокоєні (ситуацією – ред.) наших співробітників в росії. Одним із результатів цього є скорочення персоналу в росії», - сказала вона.

За словами Мелрой, NASA завжди обмірковує плани на випадок надзвичайних ситуацій.

«Ми - NASA, тому ми завжди говоримо про всілякі плани. Нині все працює дуже професійно й дуже злагоджено», - додала вона.

Раніше у «Роскосмосі» заявили, що хочуть зупинити співпрацю з космічними агентствами США та ЄС через введені санкції, зокрема, припинити співробітництво на Міжнародній космічній станції (МКС).

Як повідомлялося, 24 лютого президент росії путін оголосив про початок масштабного російського вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Ряд країн Заходу запровадили санкції проти росії.

Читайте також: NASA шукає можливості обійтися в космосі без Росії

16 березня Офіс Генпрокурора України повідомив про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України генеральному директору Державної корпорації з космічної діяльності «Роскосмос».

Фото: Aubrey Gemignani/NASA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-