Держдеп підтвердив затримання громадян США у росії та на окупованих територіях України

Держдеп підтвердив затримання громадян США у росії та на окупованих територіях України

Укрінформ
Держдепартамент США підтвердив, що російські військові та спецслужби затримують громадян США в самій рф, а також на тимчасово окупованих територіях в Україні, не виключається, що американці переслідуються лише за національною ознакою.

Про це заявив у четвер на брифінгу у Вашингтоні речник зовнішньополітичного відомства США Нед Прайс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Упродовж останніх тижнів ми бачили повідомлення про те, що громадяни США були затримані російськими військовими в (тимчасово окупованих росіянами регіонах – ред.) Україні, а також під час наземної евакуації через окуповані рф території в росію або білорусь», - зауважив представник Держдепу.

Він зазначив, що російські спецслужби затримують американських громадян і в самій рф. Цілком можливо, що представники російського режиму затримують громадян США саме через їхню національність.

Офіційний представник назвав ці повідомлення підтвердженими. Прайс не уточнив, про яку кількість затриманих йдеться, однак зазначив, що звільнення американських громадян є пріоритетом для консульств США по всьому світу.

Він повторив, що всі громадяни США в Україні та росії мають «негайно виїхати».

24 лютого президент рф путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Країна дає відсіч російським загарбникам.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-