Джонсона розкритикували за порівняння війни в Україні з Brexit

Джонсона розкритикували за порівняння війни в Україні з Brexit

Укрінформ
Прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона піддали критиці за те, що він порівнює боротьбу українців з вторгненням росії з британцями, які голосували за Brexit.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ВВС.

Під час виступу на весняній конференції Консервативної партії в Блекпулі в суботу, прем’єр сказав, що британці, як і українці, мають інстинкт боротися за свою свободу.

«Я знаю, що це інстинкт народу цієї країни, як і народу України, щоразу вибирати свободу. Можу навести пару відомих останніх прикладів. Коли британці проголосували за Brexit у такій великій, великій кількості, я не вірю, що це було тому, що вони віддалено вороже ставилися до іноземців. Це тому, що вони хотіли бути вільними робити речі по-іншому, і щоб ця країна могла сама собою керувати», - заявив Джонсон.

Джонсон також навів як приклад британців, які вирішили зробити щеплення від коронавірусу, тому що вони «бажали продовжити своє життя» і «були втомлені тим, що їм вказували, що робити від таких людей, як я».

Такі коментарі викликали гнів у політиків як у Великобританії, так і в Європі.

Колишній президент Європейської ради Дональд Туск назвав ці коментарі образливими.

Колишній прем'єр-міністр Бельгії Гі Верхофстадт, який був головним перемовником Європейського парламенту щодо Brexit, сказав, що таке порівняння було «божевільним».

Консерватор лорд Барвелл сказав, що голосування на референдумі по Brexit «у жодному разі не можна порівняти з ризиком своїм життям» на війні, а лідер Ліберальних демократів сер Ед Дейві сказав, що це «образа» для українців.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-