У білорусі повідомили про смерть польського дезертира

У білорусі повідомили про смерть польського дезертира

Укрінформ
Слідком білорусі повідомив про смерть польського військового дезертира Еміля Чечко, який був знайдений повішеним у помешканні, де проживав.

У польських спецслужбах зазначили, що смерть колишнього польського військового в рб є “свідченням безжальності злочинного режиму Лукашенка”, передає Укрінформ.

Слідком білорусі повідомив у четвер про виявлення Чечко “повішеним у місці проживання” і створення слідчої групи, яка повинна буде встановити причини смерті. У білорусі не виключають участь третіх осіб у смерті польського військового дезертира.

У свою чергу речник міністра-координатора польських спецслужб Станіслав Жарин написав у Твітері, що смерть Чечко є “свідченням безжальності злочинного режиму Лукашенка”. Як зазначив речник, до трагічного кінця призвело рішення про дезертирство і зрада батьківщини.

Як повідомлялося, прикордонна служба білорусі 16 грудня минулого року заявила, що 25-річний польський військовий Еміль Чечко перейшов кордон і “попросив політичного притулку”. За твердженням білоруської сторони, військовослужбовець був “не згодний з політикою, яку здійснює Польща у контексті міграційної кризи, і практикою негуманного ставлення до біженців”. Згодом білоруська пропаганда неодноразового використовувала польського дезертира у своїх інформаційних операціях.

Тоді глава міноборони РП Маріуш Блащак заявляв, що Чечко мав серйозні проблеми із законом, написав заяву про звільнення з польської армії і не мав потрапити на кордон. Трьох безпосередніх командирів дезертира було звільнено з посад.

Польща та країни Балтії звинувачують білорусь та рф у гібридній агресії із застосуванням штучно створеного з літа минулого року міграційного потоку на кордоні.

Варшава планує збудувати до середини 2022 року на відрізку кордону з РБ загородження протяжністю майже 200 км і заввишки понад 5 м.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-