Білий дім підтвердив візит Байдена в Європу на тлі агресії рф проти України

Білий дім підтвердив візит Байдена в Європу на тлі агресії рф проти України

Укрінформ
Адміністрація президента США офіційно підтвердила, що Джо Байден відвідає Європу наприкінці нинішнього місяця, де зосередиться насамперед на необхідності спільного реагуванні на агресію рф проти України.

Про це заявила в вівторок під час брифінгу в Вашингтоні речниця Білого дому Джен Псакі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Пізніше цього місяця президент вирушить до Брюсселя (Бельгія), де він приєднається до позачергового саміту НАТО 24 березня для обговорення поточних зусиль зі стримування та оборони у відповідь на неспровоковану й безпідставну атаку росії проти України»,- зауважила речниця президента США.

Крім того, за її словами, американський лідер підтвердить «залізну прихильність» Сполучених Штатів на підтримку союзників по НАТО.

Президент США також візьме участь у Саміті Європейської ради. Там він обговорить «спільні занепокоєння щодо ситуації в Україні, в тому числі, трансатлантичні зусилля щодо введення економічних наслідків для росії, забезпечення гуманітарної підтримки постраждалим від насильства, а також інші кроки для реагування на агресію».

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати продовжують інтенсивну дипломатію з метою об’єднання із європейськими союзниками й партнерами у відповіді на російську агресію. Зокрема, за останні два тижні з офіційними візитами відвідали країни Європи держсекретар США Ентоні Блінкен, віцепрезидент Камала Гарріс. Цими днями в Європі перебуває міністр оборони США Ллойд Остін.

Фото: Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-