Путінська війна стала шоком для демократій – Штайнмаєр

Путінська війна стала шоком для демократій – Штайнмаєр

Укрінформ
Розв’язана путіним агресивна війна проти мирного українського народу стала для західних демократій шоком, але не зробила їх безпорадними.

Про це заявив федеральний президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр у п’ятницю під час Форуму Бельвю у Берліні, передає кореспондент Укрінформу.

«Війна путіна стала шоком для багатьох людей у ​​нашій країні, Європі та світі ліберальних демократій. Але цей шок не розділив і не паралізував нас, він змусив нас зібратися і діяти рішучіше», - заявив Штайнмаєр.

Він зазначив, що ліберальні демократії в ЄС і НАТО стоять пліч-о-пліч, щоб підтримати українську незалежність і стримувати путінський режим.

«Ця загарбницька війна, яка все більше зачіпає мирне населення України, є для нас викликом. Ця несправедливість не може залишитися без відповіді. Більшість людей у ​​Німеччині відчувають це з великою ясністю», - запевнив глава держави.

Політик зауважив, що повернення війни в Європу вчить, що демократії повинні бути в змозі захистити себе, тому що «ми можемо успішно вести переговори лише з позиції сили, а не з позиції слабкості».

Штайнмаєр заявив, що «вражений» репортажами з Києва, Харкова, Одеси, Маріуполя та багатьох інших міст України, а жорстока загарбницька війна, яку президент росії путін веде більше двох тижнів, і яка забрала багато життів, вразила його «до глибини душі».

Він зазначив, що боротьба, яку веде народ України проти переважаючого у військовому відношенні нападника, не лише мужня, вона є свідченням, який демонструє світові, що свобода і демократія не гарантовані, що на них сьогодні нападають автократичні режими.

Як повідомляв Укрінформ, президент рф путін 24 лютого 2022 року оголосив війну Україні й розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Українські Збройні Сили, підрозділи територіальної оброни відбивають напад ворога та завдають йому важких втрат.

Європейський Союз застосував потужний пакет санкцій проти росії, як країни-агресора. 11 березня ЄС оголосив намір прийняти нову, вже четверту хвилю санкцій проти росії та заявив про відсутність жодних «табу» в обмежувальних заходах, якщо кремль буде продовжувати бомбардування міст та селищ України, включно з повним припиненням імпорту нафти й газу з рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-