Вторгнення Росії в Україну є особистою образою для Нью-Йорка - губернаторка штату

Вторгнення Росії в Україну є особистою образою для Нью-Йорка - губернаторка штату

Укрінформ
Вторгнення Росії в Україну – це особиста образа для Нью-Йорка, де проживає найбільша громада українців у США.

Про це сказала губернатор штату Нью-Йорк Кеті Гокул у середу, виступаючи в українській церкві Святого Юра на Мангеттені після вечірньої служби, передає Укрінформ.

Вона зазначила, що штат активно підтримує Україну в боротьбі із загарбниками.

«Від імені 20 мільйонів жителів штату Нью-Йорк я тут, щоб з рішучістю в серці сказати, що ми протистоїмо цій тиранії. Для нас це особисте. У Нью-Йорку проживає найбільша українська громада в усіх Сполучених Штатах, і я пишаюся тим, що представляю всіх вас», - сказала вона.

За словами губернатора, вона наказала всім установам штату блокувати державні кошти Росії, які є в їхньому розпорядженні, а також заборонила вести економічні відносини з Росією.

Губернатор переконана, що путінські війська будуть вигнані з України, і Росія «пошкодує про той день, коли в неї вистачило нахабства кинути виклик народові цієї великої країни». В українців «є союзники в кожному куточку планети», - додала посадовець.

«Нью-Йорк з вами… Ми разом, щоб відкрити обійми нашої Статуї Свободи всім українцям… оскільки ми працюватимемо над відбудовою країни після вигнання росіян, бо буде саме так», - сказала Гокул, зірвавши оплески.

24 лютого президент РФ Путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан ініціював початок розслідування ситуації в Україні.

Фото з сайту usatoday.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-