Російський «Сбербанк» змушений піти з європейського ринку

Російський «Сбербанк» змушений піти з європейського ринку

Укрінформ
Найбільший російський банк «Сбербанк» повідомив, що змушений піти з європейського ринку через великий відплив грошових коштів та загрозу безпеці співробітників та відділень.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс.

«Дочірні банки групи зіткнулися з аномальним відпливом коштів та загрозою безпеці співробітників та відділень. У зв'язку з розпорядженням Центрального банку Росії «Сбербанк России» не зможе здійснити постачання ліквідності в європейські дочірні банки», - йдеться в повідомленні банку.

Як повідомлялося раніше, «Сбербанк» через війну в Україні потрапив під санкції США, Євросоюзу та Великої Британії.

Раніше 2 березня стало відомо, що управління фінансовими ринками Австрії (FMA) заборонило Sberbank Europe AG (дочірня компанія «Сбербанка России») здійснювати ділові операції на вимогу ЄЦБ. Для банку було призначено зовнішнього аудитора. До того, 28 лютого, Нацбанк Чехії розпочав відкликання ліцензії у чеської «доньки» «Сбербанка», яка зіткнулася зі значним відпливом коштів клієнтів на тлі геополітичних подій.

Ризики банкрутства групи Sberbank Europe AG та її підрозділів є і в інших країнах.

Sberbank Europe представлений в Австрії, Боснії та Герцеговині, Хорватії, Чехії, Німеччині, Угорщині, Словенії та Сербії.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно надіслала позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-