Євросоюз опублікував список росіян, які потрапили під санкції після визнання «Л/ДНР»

Євросоюз опублікував список росіян, які потрапили під санкції після визнання «Л/ДНР»

Укрінформ
Європейський союз опублікував список росіян та організацій, які потрапили під санкції через визнання Росією угруповань «ЛНР» і «ДНР».

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на офіційний журнал Євросоюзу.

До списку фізичних осіб потрапили міністр оборони Росії Сергій Шойгу, голова адміністрації президента Антон Вайно, віцеспікер Держдуми Петро Толстой, офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова, керівник телеканалу RT Маргарита Симоньян, телеведучий Володимир Соловйов, голова медіахолдингу News front, а також організація «Агентство інтернет-досліджень», яку у ЗМІ називають «фабрикою тролів». Крім того, до списку санкцій внесений заступник голови уряду Дмитро Григоренко, голова «ВЕБ.РФ» Ігор Шувалов, мати та дружина бізнесмена Євгена Пригожина.

Читайте також: Мінфін США оприлюднив детальний список санкцій проти Росії

У санкційному списку також командувач Чорноморського флоту Ігор Осипов, головнокомандувач Повітряно-космічними силами Сергій Суровікін, головнокомандувач Військово-морського флоту Микола Євменов та головнокомандувач сухопутних військ Олег Салюков. З організацій до списку потрапили банк «Росія», «Промзв'язокбанк», банк «ВЕБ.РФ».

Загалом у санкційному списку перебуває 571 людина, серед яких 351 депутат російської Думи.

Раніше 23 лютого ЄС схвалив пакет санкцій щодо Росії. Обмежувальні заходи включають заморожування активів та заборону надання коштів людям та організаціям зі списку санкцій. Їм також заборонено в'їзд на територію ЄС або її перетин транзитом.

Читайте також: Євросоюз оприлюднив перелік санкцій проти РФ через агресію в Україні

Крім цього, Євросоюз ввів санкції проти держборгу Росії, обмеживши доступ до капіталу та фінансових ринків ЄС. До нового пакету санкцій також увійшла заборона на будь-які економічні відносини країн Євросоюзу щодо окупованих районів Донецької і Луганської областей (ОРДЛО).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-