Макрон може відкласти офіційне висування на президентські вибори через безпекову кризу — ЗМІ

Макрон може відкласти офіційне висування на президентські вибори через безпекову кризу — ЗМІ

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон може відкласти офіційне оголошення про участь у президентських виборах, які відбудуться у квітні, через велике дипломатичне навантаження у зв'язку з пошуком шляхів урегулювання спричиненої діями РФ безпекової кризи.

Про це пише Le Figaro, передає Укрінформ. 

“Еммануель Макрон, який проводить численні консультації щодо України, має відкласти висування своєї кандидатури якомога ближче до терміну, встановленого Конституційною радою, - 4 березня”, - йдеться у статті.

Як зазначається, у вихідні глава Французької держави провадив інтенсивну дипломатичну діяльність. Зокрема, у неділю він провів телефонні розмови з президентами України, США, канцлером Німеччини, прем’єр-міністром Великої Британії, а також двічі говорив з президентом Росії.

Читайте також: Джонсон у розмові з Макроном: Голос України має бути центральним у будь-яких дискусіях

За словами представників з оточення Макрона, він прагне довести, що керує країною «до останньої чверті години». У неділю він заявив, що його порядок денний як президента «визначає все» і що «сучасні виклики величезні».

У статті зазначається, що міжнародна діяльність глави Французької держави вже приносить свої плоди: за даними опублікованого в неділю опитування Ifop JDD, 39% громадян задоволені його діяльністю, і за місяць цей показник зріс на 2 пункти.

Читайте також: У Макрона заявили, що він зробить усе для запобігання великому конфлікту в Україні

Конституційна рада визначила, що 18.00 4 березня є кінцевим терміном для офіційного висування кандидатів на виборах президента Франції.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-