Євросоюз впорається у разі скорочення постачання газу з Росії - фон дер Ляєн

Євросоюз впорається у разі скорочення постачання газу з Росії - фон дер Ляєн

Укрінформ
Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що Європейський Союз зможе впоратися у разі обмеження постачання газу з Росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Наші моделі на випадок часткового порушення або подальшого скорочення поставок газу Газпромом тепер показують, що ми перебуваємо скоріше в безпечній ситуації», - заявила фон дер Ляєн.

За її словами, ЄС веде переговори про можливість постачання зрідженого та природного газу зі США, Катару, Єгипту, Азербайджану, Нігерії та Південної Кореї.

«Ми також поговорили з великими постачальниками ЗПГ... щоб дізнатися, чи можемо ми змінити контракти на користь ЄС», - сказала вона, додавши, що Японія готова це зробити.

На думку фон дер Ляєн, можлива агресія Росії проти України говорить про те, що необхідно обмежувати залежність Європи від російського газу.

Читайте також: Ніхто ніколи не намагався покласти край російському впливу на Заході – Енн Епплбаум

Як нагадує видання, Росія постачає близько 40% природного газу до Європи. Ціни на газ у Європі різко зросли, оскільки обмежена пропозиція зіткнулася з високим попитом у країнах, які пережили пандемію COVID-19 минулого року, а також на тлі нижчого, ніж очікувалося, імпорту з Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-