МЗС Чехії закликало громадян залишити Україну

МЗС Чехії закликало громадян залишити Україну

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ Чеської Республіки відбулося засідання робочої групи для оцінки безпекової ситуації у Східній Європі, за результатами якого було вирішено рекомендувати громадянам залишити Україну.

Про це повідомляється на сайті МЗС, передає Укрінформ.

У зв’язку з посиленням загрози російської військової агресії проти України на основі рекомендацій цієї групи та чинних механізмів кризового врегулювання, «МЗС застерігає від поїздок на територію України та Білорусі і радить громадянам, які тут перебувають, подумати про те, щоб покинути ці країни».

Читайте також: Бельгія рекомендувала своїм громадянам виїхати з України

Міністерство підтвердило своє попереднє попередження про заборону поїздок до прикордонних районів Росії з Україною.

Дипвідомство також закликало громадян, які залишаються в Україні, Білорусі та Росії, зареєструватися у спеціальній системі.

Посольство в Києві продовжить роботу, країну залишать лише члени родин.

У разі подальшого погіршення безпекової ситуації Міністерство закордонних справ Чеської Республіки вживе подальших заходів, йдеться у повідомленні.

Читайте також: ЄС не закриває свої дипломатичні представництва в КиєвіБоррель

«Загроза застосування сили для досягнення будь-якої з цілей Кремля неприйнятна для Чехії як члена ЄС та НАТО. Ми все ще сподіваємося на успіх дипломатичних переговорів, але водночас разом у рамках ЄС та союзників по НАТО готуємося до найгіршого сценарію», – наголосив у цьому контексті міністр Ян Ліпавськи.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Австралії Маріс Пейн заявила в неділю вранці, що уряд наказав вивезти співробітників та тимчасово призупинити роботу посольства у Києві. Персонал дипмісії переїде до тимчасового офісу у Львові.

Фото: MZV ČR/MFA CZ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-