В Австралії коал внесли до списку тварин, що знаходяться на межі вимирання

В Австралії коал внесли до списку тварин, що знаходяться на межі вимирання

Укрінформ
Австралія внесла коал до вимираючих видів тварин на більшості східного узбережжя у зв’язку з кардинальним зменшенням їх популяції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Федеральний уряд вніс коал до списку вимираючих видів у Квінсленді, Новому Південному Вельсі та в столичному окрузі (ACT). Повідомляється, що колись чисельні сумчасті тварини потрапили під загрозу через лісові пожежі, посуху, хвороби та інші проблеми. Уряд пообіцяв робити більше для захисту коал на тлі зменшення природного ареалу та кліматичних змін.

Повідомляється, що у 2012 році коал занесли до списку «вразливих» видів. Відтоді їхня популяція суттєво зменшилася.

«Внесення коал до списку вимираючих видів додає пріоритет, коли йдеться про їхнє збереження», - заявила міністр екології Австралії Суссан Лі. Вона додала, що міністерство розробляє план відновлення популяції та покращення умов проживання сумчастих.

Читайте також: В Австралії переглянули правила вакцинації

ЗМІ відзначає, що минулого року дослідники заявили про те, що до 2050 року коали можуть зникнути, якщо не вжити негайних заходів. Зокрема, науковці підрахували, що протягом лісових пожеж 2019-2020 загинули 5000 коал. Наразі в Австралії залишилося всього 50 000 коал, як стверджують зоозахисники.

Як повідомляв Укрінформ, Австралія протягом наступних чотирьох років витратить рекордні 50 мільйонів доларів із метою посилити захист коал та відновити популяцію тварин.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-