Канадська провінція хоче скасувати масковий режим

Канадська провінція хоче скасувати масковий режим

Укрінформ
У рамках пом’якшення карантинних обмежень канадська провінція Альберта може вже в березні скасувати обов’язковий масковий режим.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це на пресконференції заявив прем’єр-міністр Альберти Джейсон Кенні.

Він зазначив: якщо збережеться нинішня тенденція зниження госпіталізації з COVID-19, уже з 1 березня на території провінції будуть скасовані обмеження на кількість учасників масових заходів, обов’язкова вимога щодо віддаленої роботи, а також масковий режим.

Прем’єр поінформував, що вже цього тижня в провінції скасують норму, яка зобов'язує дітей до 12 років носити у школах захисні маски. Він також висловив сподівання, що навесні Альберта зможе відмовитися від усіх заходів охорони громадського здоров’я, запроваджених для стримування коронавірусу.

Читайте також: У Канаді незгодні із COVID-обмеженнями заблокували рух через кордон

“Небезпека COVID-19 для громадського здоров’я більше не переважує шкідливий вплив обмежень на наші спільноти, психологічне здоров’я, емоційне самопочуття й соціальне здоров’я загалом. Тож настав час учитися жити з COVID-19”, - сказав Кенні.

Цього тижня про плани пом’якшити коронавірусні обмеження оголосили й кілька інших регіонів Канади.

Загалом від початку пандемії у Канаді COVID-19 забрав 34 867 життів. За останніми даними, у країні зафіксовано понад 160 тис. активних випадків інфікування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-