КНДР побудувала секретну базу для міжконтинентальних ракет

КНДР побудувала секретну базу для міжконтинентальних ракет

Фото
Укрінформ
У понеділок Центр стратегічних та міжнародних досліджень (CSIS) оприлюднив звіт про те, що Північна Корея побудувала секретну базу для запусків міжконтинентальних ракет.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Центру.

У звіті йдеться, що експерти ідентифікували базу Хеджунг за допомогою супутникових знімків. Повідомляється, що це одна з близько 20 таких баз КНДР, вона розташована серед лісу в провінції Шаганг, всього за 25 кілометрів від кордону з Китаєм.

«На базі Хеджунг, згідно зі словами поінформованого джерела, може розміщуватися ракетний полк, озброєний міжконтинентальними балістичними ракетами (ICBM)», - йдеться у звіті CSIS.

Експерти CSIS заявляють також, що база Хеджунг не включена у жодні домовленості щодо денуклеаризації між США та КНДР. У звіті відзначається, що база має приховану підземну частину.

CSIS відзначає, що 30 січня КНДР провела випробування балістичної ракети Hwasong-12 неподалік від кордону з Китаєм. Раніше Пхеньян заявляв, що Hwasong-12 може нести ядерний заряд, а також, що ця ракета може сягнути американського Гуаму.

Читайте також: Три країни обговорять санкції проти КНДР через запуски ракет

Як повідомляв Укрінформ, Китай та Росія заблокували рішення про санкції щодо КНДР.

Фото: Maxar Technologies

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-