Тимчасовий прем'єр Гаїті заявив, що президента катували перед вбивством

Тимчасовий прем'єр Гаїті заявив, що президента катували перед вбивством

Укрінформ
Тимчасово виконуючий обов'язки прем'єр-міністра Гаїті Клод Жозеф заявив, що перед смертю президента країни Жовенеля Моїза піддали катуванню, а також пообіцяв притягнути до відповідальності всіх винних у вбивстві.

Як передає Укрінформ, про це гаїтянський урядовець розповів у своєму інтерв’ю для ABC News.

«Найманці прийшли в будинок президента, вони катували його і вбили. Ми захопили близько 20 з них. Зараз вони знаходяться під вартою. І ми твердо віримо, що правосуддя буде забезпечено», - заявив тимчасовий прем’єр Гаїті.

Він додав, що, на його переконання, підозрювані, які перебувають під вартою, дійсно причетні до вбивства Моїза, і завдяки їхнім свідченням злочин буде розкрито.

Як повідомляв Укрінформ, 7 липня група невідомих застрелила у резиденції президента Гаїті Жовенеля Моїза. Зловмисники скоїли напад на приватну резиденцію голови держави вночі. На тілі Моїза зафіксували 12 вогнепальних поранень. Також стріляли в дружину Моїза, але вона вижила після нападу.

Моїз обіймав посаду президента Гаїті з лютого 2017 року.

Читайте також: Дружина президента Гаїті зробила першу заяву після його вбивства

Влада Гаїті заявляє про 28 членів угруповання, причетних до вбивства президента Жовенеля Моїза.

Цей замах на Моїза був не першим - у жовтні 2018 року його обстріляли під час офіційної церемонії, але тоді голова держави не постраждав.

Читайте також: Підозрювані у вбивстві президента Гаїті заявили, що не планували його смерті

Варто також додати, що уряд Гаїті направив США запит на розгортання у країні американського військового контингенту для захисту важливих об’єктів інфраструктури на тлі викликаної вбивством президента нестабільності.

Фото: Bloomberg via Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-