На допомогу мешканцям Венесуели у світі зібрали $1,5 мільярда

На допомогу мешканцям Венесуели у світі зібрали $1,5 мільярда

Укрінформ
Міжнародна спільнота спрямує півтора мільярда доларів США на гуманітарну й іншу допомогу Венесуелі.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявило МЗС Канади за підсумками Міжнародної конференції донорів у солідарності з венесуельськими біженцями й мігрантами. Форум відбувся у віртуальному форматі в Оттаві.

“На відеоконференції міжнародні донори пообіцяли загалом виділити $1,5 млрд фінансування, в тому числі $954 млн грантів і $600 млн позик”, - розповіли у міністерстві.

Зазначається, що фінансовий внесок Канади до цієї суми становить близько 95 млн дол. США. “Ці кошти будуть використані для негайної гуманітарної допомоги, в тому числі надання притулку, харчування, води, засобів гігієни, а також охорони здоров’я для тих, хто постраждав від кризи”, - пояснили у канадському МЗС.

Читайте також: Мадуро запропонував міняти вакцини на нафту

Окрім цього, гроші міжнародної спільноти будуть спрямовані на “довготерміновий розвиток для покращення доступу до якісної освіти та інтеграції біженців і мігрантів з Венесуели, а також на покращення державної служби у країнах, які їх приймають”.

У МЗС додали, що міжнародну конференцію в Оттаві було проведено у співпраці уряду Канади, УВКБ ООН та Міжнародної організації з міграції.

Нагадаємо, через політичні переслідування та економічні негаразди протягом останніх років Венесуелу залишили понад 5,6 млн осіб, більшість із яких осіли у сусідніх країнах.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-