У Киргизстані повідомили про обстріли житлових будинків таджицькими військовими

У Киргизстані повідомили про обстріли житлових будинків таджицькими військовими

Укрінформ
У прикордонній службі Державного комітету національної безпеки Киргизстану заявили, що військові Таджикистану відкрили вогонь по житлових будинках киргизських громадян.

Як передає Укрінформ, про це інформує Интерфакс.

Зазначається, що у селищі "Арка" Лейлекського району Баткенської області таджицькі військовослужбовці відкрили вогонь по житлових будинках громадян Киргизстану. Мешканці села були евакуйовані. Киргизські прикордонники зайняли оборонні позиції на кордоні з Таджикистаном.

Раніше пресслужба киргизських прикордонників повідомила, що таджицька сторона перекрила трасу, що йде з Баткенської області Киргизстану, а на території Таджикистану зафіксовано пересування військової техніки.

Коментарів таджицької сторони щодо цих подій наразі не надходило.

Читайте також: Сутички на кордоні: ЄС закликає Киргизстан і Таджикистан до мирного врегулювання

Як повідомляли ЗМІ, у середу, 28 квітня, між жителями прикордонних сіл в районі спірного водорозподільного пункту Головний сталася сутичка, вони закидали один одного камінням. 29 квітня прикордонна служба Киргизстану заявила про стрілянину між військовослужбовцями двох країн. Таджицьких військових звинуватили у використанні мінометів для взяття водозабору під свій контроль. У Таджикистані заявили, що першою вогонь відкрила киргизька сторона.

Як повідомляв Укрінформ, 29 квітня, представники країн домовилися вирішити поточний конфлікт на кордоні дипломатичним шляхом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-