У Туреччині напередодні локдауну люди масово їдуть зі Стамбула

У Туреччині напередодні локдауну люди масово їдуть зі Стамбула

Укрінформ
За день до запровадження в Туреччині локдауну спостерігається масовий виїзд громадян за межі великих міст, автобусні компанії вводять додаткові рейси на виїзд зі Стамбула.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на інформагентство DHA.

«За день до того, як набере чинності рішення про локдаун, щільність на автовокзалах у Стамбулі продовжує зростати. Коли квитки були повністю розпродані, компанії почали додавати додаткові рейси», - повідомляє інформагентство.

Читайте також: МАУ не скасовуватиме рейси до Туреччини

Перевізники відзначають, що пасажиропотік зараз вищий, ніж за весь попередній рік.

Пасажири відзначають дефіцит квитків та пояснюють своє бажання виїхати за межі міста можливістю відвідати родичів та побути з ними під час локдауну, який збігається зі священним для мусульман місяцем Рамаданом.

Пожвавлений рух також відзначають на автомагістралях, що ведуть зі Стамбула та Анкари.

Читайте також: Турецький локдаун: що робити туристам, які вже купили тури на травневі

Як повідомляв Укрінформ, у зв'язку з високою захворюваністю на COVID-19 влада Туреччини вирішила запровадити локдаун до 17 травня. Він діятиме з 19:00 29 квітня до 05:00 17 травня. На всі поїздки по країні потрібно буде мати дозвіл, міжміський громадський транспорт працюватиме заповненим на 50%. Очну освіту буде призупинено у всіх навчальних закладах, закриваються дитсадки та ясла. Також припинять роботу окремі підприємства, заклади громадського харчування працюватимуть виключно в режимі доставки.

Як пояснив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, який вчора відвідав Туреччину з робочим візитом, обмеження, які діятимуть у Туреччині з 29 квітня до 17 травня, не стосуватимуться туристів з України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-