Президент Азербайджану заявив про можливість підписання мирної угоди з Вірменією

Президент Азербайджану заявив про можливість підписання мирної угоди з Вірменією

Укрінформ
Президент Ільхам Алієв додав, що Азербайджан готовий підписати мирну угоду з Вірменією щодо Карабаху, але не бачить кроків від Єревана.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Haqqin.

«Я вже казав, що ми готові підписати мирну угоду. Але ми не бачимо відповідних кроків від Єревана. Навпаки, від прем'єр-міністра Вірменії лунають агресивні заяви...», - зазначив президент Азербайджану.

Окрім того, Алієв заявив, що Карабаський конфлікт завершено.

«У нас немає планів застосовувати силу на території компактного проживання вірмен у Карабасі. Карабаський конфлікт завершено, врегульовано», — заявив Алієв.

Президент запевнив, що Азербайджан не має територіальних претензій до жодної країни.

Читайте також: Карабаський конфлікт: у Баку показали знайдені у Шуші уламки російських «Іскандерів»

«Ми будемо пам’ятати нашу історію, але у нас немає жодних територіальних претензій до будь-яких країн, зокрема Вірменії», — додав Алієв.

Як повідомляв Укрінформ, Вірменія та Азербайджан 27 вересня 2020 року розпочали бойові дії у Нагірному Карабасі, взаємно звинувативши один одного в обстрілі прикордонних територій та провокуванні насильства. Бойові дії призвели до військових втрат з обох сторін та численних жертв серед мирного населення.

9 листопада 2020 року президенти РФ, Азербайджану та прем'єр-міністр Вірменії підписали спільну заяву про повне припинення воєнних дій у Нагірному Карабасі. Азербайджанська та вірменська сторони зупинилися на фактично контрольованих позиціях, у регіоні з'явилися російські військові у статусі миротворців.

Азербайджан повернув контроль над усіма районами, що розташовані периметром Нагірного Карабаху, а також частиною власне Нагірного Карабаху разом з містом Шуша. При цьому Вірменії гарантується створення транспортного коридору до Карабаху, а Азербайджану - до ексклаву Нахічевань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-