У Туреччині зафіксували 40 тисяч нових випадків COVID-19

У Туреччині зафіксували 40 тисяч нових випадків COVID-19

Укрінформ
У Туреччині зафіксували черговий рекорд - кількість нових добових випадків інфікування коронавірусом за весь період з початку пандемії вперше перевищила 40 тисяч.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на статистичні дані, оприлюднені МОЗ Туреччини.

«За добу, 1 квітня, зафіксовано 40806 нових випадків інфікування. Померло 176 людей, одужали 20817. В активній стадії хвороби перебуває 1424 людини», - повідомили в МОЗ.

Кілька днів поспіль у Туреччині кількість нових випадків інфікування щодня зростає.

Попереднє значне зростання кількості щоденних випадків інфікування спостерігалося у листопаді минулого року. У зв'язку із цим в країні було введено комендантську годину та значно посилено епідеміологічні обмеження.

На початку березня Туреччина почала послаблювати епідобмеження та поступово відновлювати очну освіту, роботу закладів громадського харчування, знімати комендантську годину вихідного дня, тощо. Послаблення тривало близько місяця, але через значне зростання випадків інфікування 30 березня урядом було ухвалено рішення про повернення комендантської години на вихідні та введено низку жорстких обмежень, зокрема на священний для мусульман місяць Рамадан.

Читайте також: Турецький міністр візьме участь у випробуванні назальної COVID-вакцини

Загалом за час пандемії в країні виявлено майже 3,4 млн випадків інфікування (зроблено більше як 38,8 млн тестів). За весь час померли 31713 людей, одужали більше як 3 млн.

В країні триває вакцинація. Станом на ранок сьогодні вакциновано повністю (обидві дози вакцини) 7 млн людей, першу дозу вакцини отримали ще більше як 9,3 млн людей.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-