Розвідка США вказала на спроби Росії дискредитувати Байдена на виборах президента - ЗМІ

Розвідка США вказала на спроби Росії дискредитувати Байдена на виборах президента - ЗМІ

Укрінформ
Американська розвідка підготувала звіт, у якому йдеться про поширення Росією та Іраном дезінформації з метою впливу на процес виборів глави Білого дому й частини Конгресу США 2020 року.

Про це повідомляє американське інформагентство Reuters, яке попередньо ознайомилось з розвідувальною доповіддю, передає Укрінформ.

«У звіті американської розвідки, який повинен бути оприлюднений пізніше в вівторок, сказано, що Росія та Іран поширювали дезінформацію, намагаючись вплинути на вибори в Сполучених Штатах», - зауважується в повідомленні.

При цьому підкреслюється, що зусилля, зокрема, РФ були спрямовані на «дискредитацію кандидатури президента Байдена й Демократичної партії, підтримку колишнього президента Трампа, підрив довіри громадськості до виборчого процесу та загострення соціально-політичного розколу в США.

Читайте також: Один зі свідків у справі імпічменту Трампа отримає службове підвищення - ЗМІ

Зазначається також, що доповідь не наводить жодних доказів про те, що результати голосувань могли бути змінені технічними засобами. Таким чином, документ офіційно відкидає безпідставні конспірологічні твердження, поширювані колишнім президентом Дональдом Трампом та його союзниками про підтасовку результатів виборів.

Водночас повідомляється, що американські спецслужби виявили й інші спроби нав’язати американським виборцям певні думки. При цьому застосовувались інформаційні операції, організовані з Куби, Венесуели, а також з боку угруповання «Хізболла».

Як повідомляв Укрінформ, вибори у США відбулися 3 листопада минулого року. При цьому, спецслужби США неодноразово заявляли про можливість зовнішнього втручання у виборчий процес.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-