Переваги вакцини AstraZeneca перевищують ризики - Європейське медагентство

Переваги вакцини AstraZeneca перевищують ризики - Європейське медагентство

Укрінформ
Європейське медичне агентство (ЕМА) заявляє, що наразі відсутні дані про підвищений ризик утворення тромбів після щеплення вакциною AstraZeneca.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на NOS, про це повідомила під час пресконференції виконавчий директор Європейського медичного агентства (ЕМА) Емер Кук. 

“Європейське медичне агентство (ЕМА) твердо впевнене, що переваги вакцини AstraZeneca перевищують ризики. На сьогоднішній день немає доказів підвищеного ризику щодо утворення тромбів у людей, яким була введена вакцина AstraZeneca”, - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, у Нідерландах до 28 березня призупинили використання вакцини AstraZeneca після того, як в Данії та Норвегії заявили про можливе утворенню тромбів після щеплення.

Читайте також: Смерті від тромбозу: у ВООЗ заявляють про відсутність зв'язку з COVID-вакцинацією

У Нідерландах було скасовано понад 40 тисяч записів на вакцинацію.

Європейське медичне агентство (ЕМА) повідомило, що, ймовірно, у четвер буде надано розгорнуту інформацію щодо вакцини AstraZeneca. Своєю чергою комітет з безпеки ЕМА продовжить вивчати отримані повідомлення, зокрема, щодо утворення тромбів після введення вакцини.

З початку березня вже понад 15 країн Європи призупинили застосування британсько-шведської вакцини Oxford/AstraZeneca через випадки виникнення тромбів.

Читайте також: Європейська медична агенція не підтвердила залежність випадків тромбозу від вакцинації - МОЗ

Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) раніше заявило, що проведенідослідження не виявили жодних ознак, які вказували б на підвищені ризики виникнення тромбів у крові пацієнтів, вакцинованих препаратом проти COVID-19 виробництва AstraZeneca.

Фото: scanpix

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-