Вихідці з М’янми отримали в США статус тимчасово захищених осіб

Вихідці з М’янми отримали в США статус тимчасово захищених осіб

Укрінформ
Уряд США надав вихідцям із М’янми статус тимчасово захищених осіб (TPS) терміном на 18 місяців, що означає можливість мати певні преференції для громадян цієї країни, які наразі перебувають у США.

Про це йдеться в заяві міністра внутрішньої безпеки США, оприлюдненій у п’ятницю на офіційній сторінці відомства, передає Укрінформ.

«Через військовий переворот і жорстоке насильство з боку сил безпеки проти цивільного населення, народ М’янми потерпає від складної гуманітарної кризи в багатьох районах країни», - заявив у цьому зв’язку міністр внутрішньої безпеки США Алехандро Майоркас.

Читайте також: У М’янмі вбили двох протестувальників

Статус TPS для вихідців із М’янми, які перебувають на території Сполучених Штатів, дозволяє їм подавати заявки на тимчасову посвідку на проживання або на право на роботу в Америці, якщо вони відповідають законним вимогам.

Як повідомляв Укрінформ, 1 лютого військові у М'янмі відсторонили від влади цивільне керівництво держави та оголосили надзвичайний стан, заарештувавши фактичних лідерів країни. Вони обґрунтовували свої дії заявами про маніпуляції на парламентських виборах у листопаді.

Читайте також: На протестах у М'янмі загинули вже 67 активістів

Багато країн засудили цей переворот. У М'янмі противники перевороту проводять масові протести, які силовики жорстоко придушують, застосовуючи зброю.

Кілька країн Заходу та США, запровадили санкції проти військових М’янми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-