У М’янмі вбили двох протестувальників

У М’янмі вбили двох протестувальників

Відео
Укрінформ
У М’янмі внаслідок вогнепальних поранень загинули двоє протестувальників, у найбільшому місті країни Янгоні закриті магазини, банки та фабрики на знак протесту проти військового перевороту.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Як зазначається, на фотографіях, розміщених у соцмережах, зображені тіла двох чоловіків, що лежать на вулиці в північному місті М’їчіна.

Свідки заявляють, що брали участь в акції протесту, коли поліція застосувала світлошумові гранати і сльозогінний газ. Потім кількох людей обстріляли з сусідніх будівель.
Читайте також: У М'янмі поліція знову розігнала протест «сльозогоном» та світлошумовими гранатами

За словами свідків, двоє людей були вбиті пострілами в голову, також постраждали ще троє людей.

Як повідомлялося, 1 лютого військові у М'янмі відсторонили від влади цивільне керівництво держави та оголосили надзвичайний стан. Вони обґрунтовували свої дії заявами про маніпуляції на парламентських виборах у листопаді.

Керівник правлячої партії М'янми "Національна ліга за демократію", очільниця МЗС та фактичний лідер країни Аун Сан Су Чжи та президент Он М'їн були заарештовані.

Читайте також: Розстріл демонстрантів у М’янмі: Штати готують нові санкції проти путчистів

Колишній генерал та віцепрезидент М'їн Све тепер виконуватиме роль перехідного голови держави. Проте вся повнота влади належатиме керівнику збройних сил Мін Аун Хлайну, поки діятиме надзвичайний стан.

Багато країн засудили цей переворот. У М'янмі противники перевороту проводять масові протести, які силовики жорстоко придушують, застосовуючи й зброю.

Кілька країн Заходу, зокрема США, запровадили санкції проти військових М’янми або заявили про готовність до такого кроку.

Фото: ВВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-