У морі поблизу Джибуті загинули десятки мігрантів

У морі поблизу Джибуті загинули десятки мігрантів

Укрінформ
У морі поблизу узбережжя Джибуті виявили тіла 20 африканських мігрантів.

Як повідомляє Укрінформ, про це заявили у Міжнародній організації з міграції, пише Сіньхуа.

“Щонайменше 20 осіб втонули після того, як контрабандисти викинули за борт десятки мігрантів під час подорожі із Джибуті до Ємена”, - розповіли у Міжнародній організації з міграції (МОМ).

Зазначається, що це вже третій подібний інцидент в Аденській затоці за останні шість місяців.

Читайте також: З моря поблизу Лівії знову урятували близько 200 мігрантів

За інформацією МОМ, щонайменше 200 мігрантів, в тому числі жінок й дітей, перебувало на борту судна, коли він відчалив. Однак контрабандисти зіштовхнули за борт у море близько 80 людей через 30 хвилин після початку подорожі.

“У більшості випадків подібні інциденти трапляються, коли відчайдушні східно-африканські мігранти намагаються перетнути небезпечний маршрут, сподіваючись досягти Близького сходу через територію Ємену, в якому вирує війна. Переважно вони мають намір потрапити до північного сусіда Ємену - Саудівської Аравії”, - пояснює Сіньхуа.

Читайте також: Штати планують припинити підтримку наступальних операцій у Ємені

Як відомо, збройний конфлікт у Ємені триває з 2014 року. Повстанці-хусити з шиїтського руху «Ансар Аллах», що захопили столицю Сану та значну частину північних районів країни, протистоять урядовим військам, які отримують підтримку від Саудівської Аравії та Об'єднаних Арабських Еміратів.

У грудні 2018 року у Швеції було підписано мирну угоду між хуситами та єменським урядом. Однак, за оцінками експертів, вона слабо втілюється у життя.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-