У Варшаві на марші націоналістів сталися сутички - поліція застосувала гумові кулі

У Варшаві на марші націоналістів сталися сутички - поліція застосувала гумові кулі

Відео
Укрінформ
У День незалежності Польщі у Варшаві відбувся багатотисячний марш, який усупереч забороні організували польські націоналісти.

Радикально налаштовані молодики поводилися агресивно і спровокували масові сутички з поліцією, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Замість забороненого мерією Варшави “Маршу незалежності” його організатори вирішили провести автопробіг. Попри це тисячі людей усе ж таки зібралися на марш. Дорогою від Палацу культури і науки до Національного стадіону вони закидували поліцію камінням і петардами. У відповідь правоохоронці застосували перцевий газ та гумові кулі.

Від фаєрів, які запалювали хулігани, загорілася квартира в одній з багатоповерхівок - пожежу швидко вдалося погасити.

Унаслідок сутичок є поранені з обох сторін, також постраждав один з фотокореспондентів.

Варшавська поліція повідомила, що засоби, задіяні проти агресивних молодиків, відповідали ситуації. Зараз правоохоронці встановлюють ініціаторів сутичок, аби притягнути їх до відповідальності.

Тим часом мер Варшави Рафал Тшасковський поклав відповідальність за агресивні дії радикалів на віцепрем’єра Ярослава Качинського, який відповідає в уряді за безпекові питання.

Читайте також: Польща відзначає 102 річницю незалежності

Своєю чергою речник владної партії “Право і Справедливість” Радослав Фогель назвав звинувачення Тшасковського “абсурдними”.

Як повідомлялося, 11 листопада Польщі відзначає 102-гу річницю відновлення незалежності.

Фото: Sławomir Kamiński / Agencja Gazeta

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-