BelarusWatch готує акції солідарності з білорусами в усьому світі

BelarusWatch готує акції солідарності з білорусами в усьому світі

Укрінформ
Міжнародна волонтерська ініціатива BelarusWatch планує 26 серпня провести акції солідарності з білорусами в усьому світі. 

Про це повідомляється на сторінці акції, передає Укрінформ.

"Наша мета – привернути увагу до подій у Мінську та Білорусі, щоб підштовхнути лідерів країн до підтримки захисту прав людини та демократії", - пишуть організатори.

Вони також шукають координаторів у різних містах для проведення акцій солідарності.

Читайте також: У Берестейській області Білорусі затримали ще 10 протестувальників

"Формат акцій залежить від вашої креативності — від появи білоруського прапора на адміністративних будівлях до символічного зав'язування хустки або вдягання сорочки кольорів білоруського прапора на пам'ятники у вашому місті. Всі деталі готові проговорити індивідуально", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, у Білорусі після президентських виборів, що відбулися 9 серпня, тривають протести проти офіційних їх результатів, згідно з якими Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%.

Читайте також: Європа змушена вести перемовини з Путіним, бо Лукашенко відмовляється – Меркель

Силовики жорстко розганяли протестуючих, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати та водомети. З початку протестів було затримано більш як 6,7 тисячі осіб. До лікарні потрапили щонайменше 250 людей. Білоруські правозахисники повідомили про як мінімум п'ятьох загиблих під час протестів.

Фото: tut.by

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-