Екіпаж авіаносця

Екіпаж авіаносця "Шарль де Голль" одужав від COVID-19

Укрінформ
Майже 100% екіпажу авіаносця ВМС Франції «Шарль де Голль», у яких було виявлене інфікування коронавірусом, одужали. Корабель нині готовий до бойового і оперативного застосування.

Про це телеканалу BFM.TV повідомило командування Національних військово-морських сил Франції.

«99% військових моряків авіаносця «Шарль де Голль», які були заражені коронавірусом станом на середину квітня, нині одужали», - заявили у командуванні ВМС.

Серед близько 1900 членів екіпажу авіаносця у 1082 моряків тести на коронавірус виявилися позитивними. Але нині лише 18 осіб залишаються на карантині у Тулоні. Двох людей госпіталізовано.

Як відзначають у командування Національних ВМС, віднині авіаносець вважається готовим до оперативного застосування та перебуває на бойовому чергуванні.

Читайте також: Кількість хворих з коронавірусом на есмінці USS Kidd зросла майже вдвічі

На авіаносці проведені заходи дезінфекції та триває розслідування щодо шляхів занесення коронавірусу на борт корабля. За попередніми даними, це могло статися під час заходу авіаносця до французького порту Брест у середині березня.

Як повідомлялося, у середині квітня Франція достроково припинила проведення антитерористичної операції в Атлантиці та у Північному морі через виявлення на авіаносці випадків захворювань на COVID-19. «Шарль де Голль» повернувся у порт базування Тулон, а 1900 членів екіпажу було поміщено на 14-денний карантин.

Читайте також: На борту французького авіаносця коронавірус виявили у 940 осіб

Станом на ранок вівторка 5 травня загальна кількість підтверджених випадків COVID-19 у світі складає 3 646 304. При цьому число померлих із коронавірусом – 252 425. Кількість пацієнтів, які вже одужали, – 1 200 297.

Фото: wikimedia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-