У Латвії святкують 101-шу річницю здобуття незалежності

У Латвії святкують 101-шу річницю здобуття незалежності

Фото
Укрінформ
У Латвійській Республіці відбуваються урочисті заходи на честь 101-го Дня незалежності за участю української діаспори та українського дипломатичного корпусу.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Свято розпочалося з екуменічного богослужіння в Домському соборі Риги, на якому були присутні керівники Латвії, дипломатичний корпус, а також всі охочі. Після богослужіння пройшла церемонія покладання квітів до Пам'ятника Свободи в центрі Риги. Серед інших, квіти покладали Посол України в Латвії Олександр Міщенко, аташе з питань оборони, військово-повітряний, військово-морський аташе України в країнах Балтії Олександр Коберський, а також представники української діаспори.

У Латвії святкують 101 річницю здобуття незалежності / Фото: Олег Кудрін, Укрінформ

Читайте також: Мер Риги відвідає Київ з офіційним візитом у середині грудня

Пізніше на набережній 11 листопада пройшов військовий парад, у якому взяли участь близько 1500 військовослужбовців, земессаргів (добровольчі Сили самооборони), поліцейських, прикордонників, пожежників і яунсаргів (представники воєнізованої молодіжної патріотичної організації), а також військовослужбовці союзників Латвії по НАТО - США, Канади, Чехії, Данії, Німеччини, Іспанії, Албанії, інших країн.

Увечері біля пам'ятника Свободи пройде урочистий захід, під час якого з промовою виступить президент Латвії Егіл Левітс. Закінчиться святкування салютом над Даугавою.

На честь свята громадський транспорт в Ризі безкоштовний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-