Пентагон готується екстрено виводити війська з Афганістану – ЗМІ

Пентагон готується екстрено виводити війська з Афганістану – ЗМІ

Укрінформ
Військове відомство США розробляє план швидкого виведення всіх американських військ з Афганістану, якщо президент Трамп неочікувано дасть відповідний наказ, як він зробив у разі з Сирією.

Про це повідомляє телеканал NBC News із посиланням на представників Пентагона.

"Триває планування екстреного виведення, яке припускає ймовірність, що Трамп віддасть наказ на повернення всього американського контингенту з Афганістану впродовж кількох тижнів", - йдеться в повідомленні.

При цьому уточнюється, що таке планування є попереджувальним заходом, а з Білого дому директиви про виведення сил з Афганістану не надходило.

Читайте також: У Пентагоні хочуть досягти мирної угоди з Талібаном

Один з військових чиновників, на яких посилається NBC News, назвав це "розсудливим плануванням". Інший посадовець охарактеризував рішення Трампа вивести сили із Сирії як "генеральну репетицію" того, що може статися в Афганістані.

Як повідомлялося, Дональд Трамп уже давно заявляв про необхідність повного виведення американських військ з Афганістану. Останнім часом він неодноразово натякав на припинення участі США в усіх військових конфліктах, що, очевидно, спонукує Пентагон розробляти відповідні плани.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-