Прем'єр Болгарії порадив своєму македонському колезі не йти у відставку

Прем'єр Болгарії порадив своєму македонському колезі не йти у відставку

Укрінформ
Прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов порадив главі уряду Північної Македонії Зорану Заєву не подавати у відставку після того, як Європейська рада відклала питання початку переговорів про вступ Північної Македонії та Албанії в ЄС.

Про це він заявив болгарським журналістам, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ще нічого не завершилося. Була проведена величезна робота - між Північною Македонією і Болгарією був підписаний Договір про добросусідство, докладено чимало зусиль для проведення реформ, включаючи перейменування держави відповідно до Преспанскої Угоди, яка була підписана між Північною Македонією та Грецією", - зазначив Борисов.

Читайте також: Сассолі розчарований рішенням лідерів ЄС щодо Албанії та Північної Македонії

Глава болгарського уряду нагадав, що за пропозицією Болгарії ЄС повернеться до розгляду питання про вступ до ЕС Північної Македонії та Албанії в травні 2020 року під час саміту ЄС-Західні Балкани в рамках Хорватського головування в ЄС.

Кількома днями раніше прем'єр-міністр Північної Македонії Зоран Заєв заявив, що уряд під його керівництвом піде в разі негативного рішення ЄС про початок переговорів. Він звернув особливу увагу і на те, що правляча коаліція може втратити більшість у парламенті.

Читайте також: Міністри ЄС не змогли домовитися щодо членства Албанії та Північної Македонії

Як повідомляв Укрінформ, раніше Єврокомісія рекомендувала розпочати переговори про членство в ЄС по Північній Македонії та Албанії, враховуючи виконання цими країнами низки умов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-