У Нідерландах - День принца і відкриття парламентського року

У Нідерландах - День принца і відкриття парламентського року

Фоторепортаж
Укрінформ
Традиційно у третій вівторок вересня у Нідерландах відзначають День принца (Prinsjesdag). Цього дня король Нідерландів Віллем-Олександр урочисто відкриває парламентський рік.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі.

Розкішна церемонія проходила у Гаазі. Від самого ранку люди прийшли під стіни палацу, щоб побачити, як королівська родина вирушає до комплексу Бінненгоф. Саме там розташовані Генеральні штати (парламент Нідерландів) і резиденція прем'єр-міністра.

Середмістя було перекрите. Уздовж усього маршруту, яким прямувала королівська родина, вулиці були заповнені людьми. Деякі з них, щоб привітати свого короля та його сім‘ю, займали найкращі місця з 5 години ранку. Дехто видирався на стовпи та паркани, а хтось визирав із вікон.

Люди були вбрані у помаранчевий одяг, адже цей колір є символом Оранської династії, яка править у Нідерландах.

Головною інтригою цього року було те, чи поголиться король. Однак він виявився вірним своєму новому образу – лишився з бородою.

Карета короля та королеви була не золотою, але з великим склом, щоб люди мали змогу побачити їхні вітання. Золота карета наразі на реконструкції. Очікують, що усі роботи будуть завершені 2021 року.

Після прибуття до Лицарської зали (Ridderzaal), де відбувалася урочиста церемонія, король виголосив промову, у якій заявив про відкриття нової сесії та окреслив урядові плани.

Варто зазначити, що Лицарська зала – це будівля у готичному стилі, яку ще називають замком. Вона також є складовою комплексу Бінненгоф.

Після церемонії король із родиною повернулися до палацу, щоб з балкона привітати своїх підданих.

Ірина Драбок, Гаага

Фото і відео автора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-