Палата громад назвала ідею Джонсона призупинити роботу парламенту “конституційним свавіллям”

Палата громад назвала ідею Джонсона призупинити роботу парламенту “конституційним свавіллям”

Укрінформ
Ідея уряду Британії попросити королеву Єлизавету ІІ призупинити роботу парламенту, аби він не завадив вийти країні з ЄС без угоди, є прикладом конституційного свавілля.

Про це йдеться у заяві спікера Палати громад Джона Беркова, яку опублікувала кореспондент BBC Джейн МаКормак у Twitter.

“Я не спілкувався з урядом. Проте, якщо ці повідомлення (про звернення до королеви щодо призупинення роботи парламенту — ред.) підтвердяться, це буде схоже на конституційне свавілля”, - сказав він.

За словами Беркова, такий крок уряду має тільки одну мету, а саме завадити парламенту обговорювати Brexit та визначати подальший напрямок руху Британії.

Він наголосив, що призупинення роботи парламенту буде порушенням демократичних процесів та прав парламентаріїв як народних обранців.

Раніше стало відомо, що уряд Великої Британії проситиме королеву Єлизавету ІІ призупинити роботу парламенту.

Читайте також: Джонсон запевняє, що Brexit буде 31 жовтня

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон укотре заявив, що країна залишить Євросоюз 31 жовтня, і закликав усіх поважати результати референдуму 2016 року.

Депутати від британських опозиційних партій домовилися спробувати заблокувати у парламенті сценарій виходу країни з Євросоюзу без угоди через ухвалення законів, зазначивши, що можливість внесення проєкту постанови про вотум недовіри прем'єру Великої Британії досі залишається.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-