Іранський генерал заявив про випробування новітніх озброєнь

Іранський генерал заявив про випробування новітніх озброєнь

Укрінформ
Іран провів випробування нових зразків озброєнь.

Про це в суботу, 24 серпня, повідомив командувач Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) генерал Хуссейн Саламі, інформує DW.

"Ми постійно випробовуємо нові стратегічні та оборонні системи (...), вчора знову був успішний день для іранського народу", - заявив генерал.

Саламі додав, що напередодні проведено успішні випробування нового типу ракетних озброєнь. Утім, жодних подробиць він не навів.

Ця заява командувача КВІР пролунала на тлі досить напруженої ситуації в регіоні Перської затоки. Днями Іран представив новітній мобільний зенітно-ракетний комплекс (ЗРК) дальнього радіусу дії Bawar-373. За даними Тегерана, комплекс Bawar-373 є самостійною розробкою іранських виробників. Максимальна дальність ураження цілей - 200 кілометрів.

За словами іранського президента Хасана Роухані, котрий 22 серпня оглянув новий ЗРК, його тактико-технічні характеристики (ТТХ) навіть перевищують ТТХ російського ЗРК С-300, кілька батарей якого Іран отримав раніше.

Читайте також: Іран погрожує США "серйозними наслідками" у разі затримання його танкера

Попри тиск США та протести міжнародної спільноти, Тегеран постійно проводить модернізацію своїх озброєнь, роблячи дедалі більший акцент саме на ракетній техніці. Іранське керівництво постійно наголошує, що ця зброя потрібна виключно для оборонних цілей.

У червні цього року випущена іранським ЗРК 3rd Khordad ракета збила американський безпілотний літальний апарат (БПЛА) RQ-4A Global Hawk. Чимало експертів вказують на те, що в багатьох зразках озброєнь, котрі Іран презентував останніми роками, помітно російський, китайський та північнокорейський "слід".

Фото: farsnews.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-