Німеччина має намір відмовитися від видобутку вугілля до 2038 року

Німеччина має намір відмовитися від видобутку вугілля до 2038 року

Укрінформ
Німеччина має намір повністю відмовитися від видобутку вугілля до 2038 року, виділивши вуглевидобувним регіонам допомогу у розмірі до 40 млрд євро.

Про це заявив у середу журналістам у Берліні міністр економіки і енергетики ФРН Петер Альтмайэр, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Уряд ухвалив законопроект з 8 пунктів, який передбачає, що до 2038 року буде виділено до 40 млрд: 14 млрд - регіонам та їхнім проектам і 26 млрд – на інвестиційні інфраструктурні проекти", - сказав міністр.

За його словами, такий "структурний поворот" відбувається вперше у післявоєнній історії країни.

Альтмайєр також пообіцяв турботу з боку держави гірникам, підкресливши, що для них будуть створені нові робочі місця. "Люди можуть розраховувати на нашу допомогу", - запевнив він.

Читайте також: У Польщі кажуть, що вугілля з окупованого Донбасу транзитом йде до Німеччини

Насамперед це торкнеться таких федеральних земель - Саксонія, Саксонія-Ангальт, Нижня Саксонія, Бранденбург, Північний Рейн-Вестфалія, Мекленберг-Передня Померанія та низки інших.

Законопроект разом із ще одним, про повну відмову від видобутку вугілля, буде представлений Бундестагу орієнтовно восени, і уряд розраховує, що до початку нового року обидва закони будуть ухвалені і затверджені Бундесратом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-