Вже офіційно: мер Нью-Йорка де Блазіо таки йде у президенти

Вже офіційно: мер Нью-Йорка де Блазіо таки йде у президенти

Укрінформ
Мер Нью-Йорка Білл де Блазіо візьме участь у праймеріз Демократичної партії, аби позмагатися за президентське крісло 2020-го року.

Про це політик написав у Twitter, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні я з гордістю оголошую, що балотуватимусь на посаду президента Сполучених Штатів Америки, тому що час нарешті надати пріоритет людям праці”, - написав він.

На висування мера Нью-Йорка вже відреагував і чинний президент США Дональд Трамп.

“Ще один красунчик приєднався до демократів. Мер Нью-Йорка Білл де Блазіо, якого вважають найгіршим мером у США”, - написав у традиційній для себе манері Трамп і додав, що вважає його висування “жартом”, а виборцями де Блазіо будуть лише ті, хто "любить високі податки та високі рівні злочинності".

Читайте також: Мер Нью-Йорка де Блазіо збирається балотуватися у президенти — ЗМІ

Раніше видання NBC news повідомляло, що мер Нью-Йорка планує агітувати виборців своїми досягненнями в управлінні найбільшим містом США, серед яких запровадження універсальної освіти для дітей перед дитячим садком, підняття мінімальної заробітної плати до 15 доларів США на годину, досягнення найнижчих рівнів злочинності в історії міста.

Водночас NBC констатує, що «Де Блазіо не надто популярний ані вдома у Нью-Йорку, ані згідно з попереднім опитуванням у штатах Айова та Нью-Гемпшир, які першими голосують у праймеріз».

Де Блазіо змагатиметься за висування у президенти від Демократичної партії із понад двадцятьма іншими кандидатами, які вже оголосили про свої наміри. Наразі це вже найбільша кількість кандидатів у президентських праймеріз в історії США.

Читайте також: Байден обійшов усіх конкурентів в партії за соцопитуваннями в США

Національна конвенція Демократичної партії, на якій делегати визначать кандидатів у президенти та віце-президенти США, відбудеться 13-16 липня 2020 року в Мілуокі, штат Вісконсин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-