У Перу екс-президента Кучинськи відправили за ґрати на три роки

У Перу екс-президента Кучинськи відправили за ґрати на три роки

Укрінформ
У Перу суд відправив колишнього президента Педро Пабло Кучинськи, який проходить у справі про корупцію, до слідчого ізолятора на три роки.

Про це повідомляє DW.

"Колишній президент Перу Педро Пабло Кучинськи, який проходить у справі про корупцію, відправлений до слідчого ізолятора терміном на три роки. Суд у Лімі в п'ятницю, 19 квітня, підтримав відповідне клопотання прокуратури", - йдеться у повідомленні.

Відзначається, що 10 квітня Кучинськи був відправлений до СІЗО терміном на 10 днів. Наразі він, однак, знаходиться у лікарні, де оговтується після операції на серці. Адвокати мають намір оскаржити рішення про продовження утримання Кучинськи у слідчому ізоляторі.

Відносно Кучинськи проводиться розслідування у справі про корупційний скандал навколо бразильського будівельного концерну Odebrecht. 80-річний екс-глава Перу підозрюється у відмиванні грошей. Кучинськи покинув посаду президента на фоні цього скандалу минулого року.

Читайте також: Екс-президент Перу в передсмертній записці відкинув звинувачення у корупції

У скандалі про корупцію навколо концерну Odebrecht, що має широку мережу філій по всьому світу, замішані й інші колишні президенти Перу - Олланта Умала (2011 - 2016) і Алехандро Толедо (2001 - 2006). Ще один екс-президент Перу Алан Гарсія (2006 - 2011), який знаходився під слідством, помер у лікарні після спроби самогубства під час затримання 17 квітня.

Педро Пабло Кучинськи тривалий час заперечував факт ділових контактів з Odebrecht, проте у 2017 році визнав, що отримував від цього концерну гроші за надання консалтингових послуг. До скандалу навколо Odebrecht, крім Перу, втягнуті ще кілька держав Латинської Америки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-