У місто поруч з Фукусімською АЕС почали повертатися люди

У місто поруч з Фукусімською АЕС почали повертатися люди

Укрінформ
Японське місто Окума, де розташовані енергоблоки Фукусімської атомної електростанції, частково відкрилося після аварії на АЕС.

Про це повідомляє видання The Guardian.

"Місто поруч із зруйнованою Першою Фукусімською атомною електростанцією частково відкрилося в середу", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що близько 40% міста Окума оголосили безпечним для життя. За повідомленнями ЗМІ, лише 367 людей із понад 10 тисяч жителів Окуми, що пережили аварію, зареєструвалися як мешканці. Це свідчить про те, що дуже мало людей повернуться до районів, які були залишені після смертельного землетрусу та цунамі, що спричинило руйнування на АЕС у березні 2011 року.

На більшій частині міста все ж залишається високий рівень радіації. Мешканцям було дозволено здійснювати лише денні візити до своїх будинків. За даними Kyodo News, було зареєстровано лише 48 осіб, які висловили бажання залишитися в місті на всю ніч.

Читайте також: Радіацію з "Фукусіми" виявили біля берегів Аляски

Як відомо, в березні 2011 року внаслідок 9-бального цунамі на атомній електростанції "Фукусіма", що на півночі Японії, сталася масштабна аварія, яка спричинила суттєвий викид радіації та змусила близько 160 тисяч місцевих жителів покинути свої домівки. Це найбільша в світі атомна катастрофа після аварії на Чорнобильській АЕС 1986 року.

Фото: Global Look Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-