Дочку екс-президента Узбекистану відправили в колонію

Дочку екс-президента Узбекистану відправили в колонію

Укрінформ
Дочку колишнього президента республіки Узбекистан Іслама Карімова Гульнару перевели в колонію загального режиму через порушення умов домашнього арешту.

Про це повідомляється на сайті Генеральної прокуратури Республіки Узбекистан.

"На підставі подання Служби пробації при ГУВП МВС Республіки Узбекистан, у зв'язку зі злісним порушенням порядку та умов відбування покарання, Яшнабадським районним судом у кримінальних справах 5 березня 2019 року винесено ухвалу про заміну покарання засудженій Г.Карімовій на позбавлення волі з відбуванням строку в колонії загального режиму відповідно до кримінально-виконавчого законодавства", - йдеться у повідомленні.

За даними правоохоронців, засуджена у 2017 році на 10 років позбавлення волі дочка першого президента Узбекистану порушувала встановлені судом зобов'язання: виходила з дому, користувалася інтернетом та активно перешкоджала поверненню незаконно привласнених коштів.

"Виявляючи гуманність і зважаючи на взяті на себе засудженою зобов'язання щодо повернення нажитих злочинним шляхом коштів та відшкодування збитків, завданих державі, ухвалою Ташкентського обласного суду у кримінальних справах від 1 липня 2018 року покарання Г.Карімовій замінено на обмеження волі на 5 років. Відбування покарання у вигляді обмеження волі на вибір самої засудженої Г.Карімовій призначено за місцем проживання її дочки Карімової Іман", - йдеться у повідомленні.

Як пише Озодлік, за повідомленням дочки самої Карімової, її матір Гульнару забрали з дому ввечері 5 березня працівники прокуратури, які погрожували родині і знищили докази свого протиправного вчинку. Син Карімової Іслам заявляв, що його матір не пускають до лікаря незважаючи на серйозні проблеми з серцем.

У 2015 році відносно Карімової у Швеції, Швейцарії і США завели кримінальні справи: їй висунули обвинувачення у привласненні близько мільярда доларів. Передусім йшлося про хабарі, які Карімова отримувала мінімум від шести телекомунікаційних компаній (мобільних операторів і тих, хто займався прокладанням кабелів і забезпеченням покриття WiFi і WiMAX в Узбекистані).

В Узбекистані Карімову також обвинуватили у фінансових зловживаннях на суму близько $53 млн.

Крім того, повідомлялося, що відносно Карімової триває розслідування справи за іншими обвинуваченнями.

800 мільйонів швейцарських франків (близько $800 млн), які належали Гульнарі Карімовій і знайдені в банках Швейцарії, були заарештовані. 31 липня минулого року Федеральний суд у кримінальних справах Швейцарії відхилив апеляцію Карімової на рішення про заморожування коштів. Це означає, що кошти незабаром можуть бути повернуті владі Узбекистану.

Як відомо, Гульнара Карімова - старша дочка покійного президента Узбекистану. Вона раніше працювала в міністерстві закордонних справ Узбекистану і займалася бізнесом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-