У Відні відбулась акція на підтримку політв’язнів Кремля

У Відні відбулась акція на підтримку політв’язнів Кремля

Фото
Укрінформ
В центрі австрійської столиці біля Віденської опери пройшла акція на підтримку українських політв’язнів, утримуваних у російських тюрмах.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, привернути увагу перехожих та туристів до порушень прав людини у Росії вирішили декілька небайдужих жителів столиці.

"Сьогоднішня акція приурочена до 70-річчя Загальної Декларації прав людини. Як відомо, в сучасній Росії права людини порушуються повсюдно. Особливо це стало актуально у зв’язку з агресією проти України та ув’язненням наразі вже близько 100 українських політв’язнів. І тому я не могла не прийти сюди, щоб привернути увагу до цього", - заявила активістка Світлана Грімм, яка вже близько 40 років проживає у Відні, однак має російське коріння та певний час проживала в Україні.

Читайте також: Росія може пред'явити нові звинувачення українським морякам - адвокат

Вона нагадала, що в результаті нещодавнього акту агресії біля Керченської протоки Кремль захопив ще 24 українських моряки.

"Кремль має звільнити усіх утримуваних українців", - заявила активістка.

Загалом же, Світлана Грімм, яка раніше активно підтримувала Революцію Гідності, зараз активно проводить одиночні пікети в різних локаціях Відня на підтримку України.

"В центрі Москви розстрілюють журналістів, правозахисників, політичних опонентів. В тюрмах сидять політв’язні, у тому числі з України. Сьогоднішній політичний режим в Росії буквально тероризує населення по всьому світу. Завжди є межа, яку не можна переступати. Але російський політичний режим вже давно переступив цю межу. Переступив, коли вліз у внутрішні справи Грузії і коли далі вторгся в Україну, як і в багатьох інших випадків", - заявив присутній на акції чеченський адвокат Заурбек Садаханов.

Читайте також: Сенцову вже три тижні не віддають посилку з теплими речами - правозахисниця

Він наголосив, що нинішній кремлівський режим потрібно зупинити.

"Цей режим потрібно зупинити. Умовний нейтралітет з боку багатьох європейських політиків лише сприяє розвитку та ескалації цієї політики терору. На Заході мають зрозуміти, якщо вони не будуть діяти рішуче по стримуванню нинішньої політики Кремля, то завтра вже буде може пізно, можуть і до них у двері постукати. Та й самі росіяни мають усвідомити, що цей шлях веде Росію до краху", - зазначив Садаханов.

У Відні відбулась акція на підтримку політв’язнів Кремля

Як повідомляв Укрінформ, усього в Росії та анексованому Криму незаконно утримується близько 70 українських політв’язні, серед них — журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму.

25 листопада російські військові в результаті збройної агресії біля Керченської протоки захопили 24 українських моряків, шестеро з них були поранені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-