Трамп звинуватив балтійські країни у розпаді Югославії, переплутавши їх з балканськими

Трамп звинуватив балтійські країни у розпаді Югославії, переплутавши їх з балканськими

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп переплутав балтійські держави Європи з балканськими та звинуватив їх у розв’язанні конфлікту на Балканах, що призвів до розпаду Югославії.

Про це інформує Newsweek.

"Президент Дональд Трамп переплутав балтійські держави в Європі з Балканами та звинуватив лідерів трьох маленьких держав у тому, що вони розв’язали війни в 1990-х роках, що призвели до розпаду Югославії", - йдеться у публікації з посиланням на французьку газету Le Monde.

Як зазначає видання, Трамп припустився помилки під час зустрічі з президентом Литви Далею Грибаускайте, президентом Латвії Раймондом Вейонісом та президентом Естонії Керсті Кальюлайд під час зустрічі в Білому домі у квітні. Балтійські лідери не відразу зрозуміли, у чому їх звинувачує Трамп, їм знадобилось кілька хвилин, аби зрозуміти, що Трамп переплутав країни Балтії з Балканами.

Інформація з'явилася на тлі візиту глави Білого дому до Франції на урочистості з нагоди 100-річчя завершення Першої світової війни.

Читайте також: Трамп не поїхав на американське військове кладовище у Франції через дощ

Помилка Трампа видається ще більш дивною з огляду на те, що його дружина Меланія родом зі Словенії, що була частиною Югославії до 1991 року.

Як повідомлялось, Президент США Дональд Трамп, який відвідав Францію з нагоди 100-річчя завершення Першої світової війни, через дощ відмовився їхати на військовий цвинтар, де поховані американські військові, що загинули 100 років тому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-